Plushovenier.nl

Voorjaar: de beste tijd om uw tuin lenteklaar te maken

Home  >>  Uncategorized  >>  Voorjaar: de beste tijd om uw tuin lenteklaar te maken

Voorjaar: de beste tijd om uw tuin lenteklaar te maken

On maart 1, 2015, Posted by , In Uncategorized, By ,,,,,,,, , With Reacties staat uit voor Voorjaar: de beste tijd om uw tuin lenteklaar te maken

Wanneer krijgt u het voorjaarsgevoel?

De zon gaat steeds feller schijnen en de vogels fluiten er al weer lustig op los.  Mensen komen weer naar buiten en krijgen door het betere weer nieuwe frisse inspiratie om iets met de tuin te gaan doen

De lente of het voorjaar is een van de vier seizoenen. De lente volgt op de winter en wordt gevolgd door de zomer. De lente begint op het noordelijk halfrond (meestal) op 20 maart en eindigt (meestal) op 21 juni. Op het zuidelijk halfrond begint de lente meestal op 22 september. Tijdens de lente worden in de noordelijker streken van het noordelijk halfrond de bomen veel groener en gaan veel planten bloeien; geleidelijk wordt het warmer en wordt de kans op vorst kleiner.

Maart roert zijn staart dus het kan natuurlijk nog gaan vriezen, zelfs nog in april.

Maar toch kunt u de tuin al lenteklaar maken.

Maak de tuin lenteklaar door op een mooie dag de tuin in te gaan en knip de bruine delen van vaste planten vlak boven de grond af. Verwijder alle dode takken van bomen en struiken. Zomer bloeiende heesters, die bloeien op eenjarig hout, worden in maart-april gesnoeid. Zoals een vlinderstruik, lavendel en pluimhortentia.

Zin in een nieuw terras, veranda, of wilt u helemaal een andere uitstraling van uw tuin?
Leg alle wensen vast op papier en laat je inspireren. Een moodboard maken helpt bij het zoeken naar de juiste sfeer. Kunt u wel wat hulp gebruiken, dan staat de Plushovenier klaar om u met raad en daad bij te staan.

Wat te doen in de tuin en rond het huis?

Voor alle planten alle dode takken en bloemen wegknippen en Struiken en bomen snoeienoverbodige en dode bomen laten kappen, Het onkruid schiet ook tussen de tegels weg dus alle onkruid kan gewied worden.
Bent u echt zuinig op u planten haal het beschermingsmateriaal zoals bladeren en stro nog niet weg!
Mocht het nog gaan vriezen blijft alles beter beschermt.
Spit een plant uit en plant de buitenste delen terug.
Struiken kunnen ongeveer 15 van de stam gesnoeid worden en rozen kunnen net als in najaar gesnoeid worden, eventuele loten kunnen ook gesnoeid worden

Het ultieme voorjaarsgevoel!

Het ultieme voorjaarsgevoel: voorjaarsbloemen. In bakken, manden, bloempotten en borders kunnen viooltjes, tulpen, narcissen en andere mooie voornaamwoorden gepoot worden.
Als de planten weer gaan groeien hebben ze voeding nodig. Strooi tussen de beplanting een laag compost of mest en werk die licht in.
In het najaar kunnen de voorjaarsbollen geplant worden, maar het kan nu ook dat is een probleem, de bloemen komen alleen wat later op.
Het groen van uitgebloeide bollen laten staan tot het vergeeld is. Op deze manier krijgen ze meer voedingsstoffen binnen, genoeg voor het volgende jaar. Alleen bij narcissen het groen wegknippen, anders maakt het teveel zaad aan i.p.v. energiereserves in de bol.

Gazon en planten bemesten

De grond heeft na de winter te weinig voeding, waardoor bemesten noodzakelijk is. Daarvoor zijn mestkorrels ideaal, maar ook organisch mest, compost of stalmest is uitstekende mest.
Als het gras niet te nat is kan er ook gemaaid worden, En voor een net resultaat ook de kantjes meenemen.verticuteer-gazon-verticuteren-mos-verwijderen-viltlaag
Verticuteren is nodig als het gazon veel mos bevat, of er dun en droog uitziet. Met de verticuteerhark, of een met motor die ik ook heb, word het gras opengekrabt en word alle mos verwijdert. Dit mag niet als het gazon nog nat is!

En niet te vergeten

De tuinmeubels kunnen weer uit de schuur, deze moeten worden schoongemaakt en bij voorkeur behandelt worden met bv lijnzaadolie.
Dit geldt ook voor de bankjes in de tuin of geef ze deze eventueel een likje verf.

Nu nog een paar klusjes zoals de oprit schoonspuiten met een hogedrukspuit, maak de grasmaaier na het maaien goed schoon en kijk of deze onderhoud nodig heeft.
En eventuele beelden in de tuin een schoonmaakbeurt geven.
Nu maar genieten, de tuin is lenteklaar.

Hulp nodig om uw tuin lenteklaar te maken?

De Plushovenier staat voor u klaar bij alle buiten klussen! Ga snel naar het contact formulier in of bel!

Summary
Article Name
Wanneer krijg jij het voorjaarsgevoel?
Description
De beste inspiratie en tips voor in je tuin, ga de tuin in en haal de dode planten weg, knip takken weg en knap zo je tuin op.
Comments are closed.
 
Translate »
%d bloggers liken dit: